10 tips inför hösten!

Tips och tankar

Mörkare tider närmar sig mer och mer.. Den sena hösten och vintern kan bli lång om inte vädret är i sitt bästa skick. När det bli mörkare ute är det lättare att bli deprimerad och bara känna hur dåligt allt är (som egetligen är bra). Alla årstider har sin charm. Som tur var kan man ju alltid påverka sitt måeende och göra det bättre. Här tänkte jag dela med mig av lite höst/ vintertips.

1. Ha det rent och fint hemma, lägg extra tid på att puffa upp sängen med kuddar, fitar och täcken. Ha huset fullt av ljus och tänd dom! Förstår inte människor som har ljus men aldrig använder dem. Det är absolut dags att tända ljus nu.

2. Sluta inte träna utomhus bara för att det är kallare och regningare(!!!!!). Fortsätt ta en promenad, en joggingtur eller gör lite övningar utomhus. Bara klä dig lite tjockare.

3. Införskaffa ett ytterplagg som du känner dig bekväm med. (Vet inte hur många säsonger som jag haft en jacka bara för att jag måste ha en tjock jacka.. Sen varje gång jag tar mig på den så känner jag mig bara allmänt ful och trivs inte alls..)

4. Drick massa te! (lär dig tycka om det!!) Bättre än varm choklad varje gång du vill ha något varmt att dricka.

5. Kom på något som du verkligen ser fram emot. Fixa en fest, boka en resa, spara till något? Vad du än kommer på.

6. Träffa vänner! Ut och ta en fika, en promenad, shoppingrunda, träna eller något annat.

7. Skaffa dig en bra och inspererande bok. (tex "Sälj" med Fredrik Eklund??).

8. Gör något på rutin som unnar dig. Det kan vara något du gör varje dag, varannan dag eller varje vecka. En tid då du verkligen gör detta. Det kan vara att ta den promenaden, ett varmt bad, ett besök i simhallen, fixar till dina naglar eller något annat som du verkligen vill!

9. Skriv ner recept och testa nya maträtter som passar denna säsongen. Ha matkvällar själv, med vänner, familj eller killen. När ni lägger tid på att laga något nytt & gott.

10. Gör något med ditt hår om du känner att det börjar bli tråkigt? Klipp av de, slinga de, skaffa en ny lugg eller styla det på ett nytt sätt!

Gillar

Kommentarer