Drömresemål inom räckhåll..

Tips och tankar

Jag älskar Italien.. Maten, människorna, miljöerna och hela den gamla känslan man får när man är där. Ett av drömställena i Italien är Sardinien. Såhär står det på fritidsresor "Sardinien är Italiens näst största ö och bjuder på mycket av just det som alla Italienfrälsta gillar mest. En omväxlande natur med vita sandstränder, lavendeldoftande vandringsleder och charmigt nötta småstäder. Och mat på närodlade råvaror som tillagats enligt sardisk tradition. Doftande skaldjurspasta, ostar, korvar och hembakat bröd hör till öns matkultur". Låter det inte lockande?

En stad som ploppat upp för mig de senaste åren. En riktig dröm dit jag hade kunnat åka för en lång-weekend mer än en solsemester. Just för de enorma byggnaderna, shoppingen, kulturen och blandningen mellan vatten, öken och skyskrapor.

”Dubai och grannemiraten liknar inte andra resmål. Själva Dubai är en storstad där olika nationaliteter och kulturer möts. Spektakulära byggnadsverk reser sig vid sidan av moskéer och orientaliska palats. Här finns restauranger med all världens kök och shoppinggallerior med fler än tusen butiker. Samtidigt kan du koppla av och ha det lugnt och skönt på fina hotell vid de ljusa sandstränderna.”

Kroatien, jag tänker mig lite som en blandning av Grekland och Italien fast en lite annan version. Hit passar det perfekt att ta sig på en charter en sommar. Sola, bada, äta gott och slappna av. ”Regionen Dalmatien är känd för sin vackra natur. Tänk pinjeträd, dramatiska berg, gröna öar, klapperstensstränder och kristallklart vatten. I byarna finns både mysiga strandpromenader och kulturhistoria. Små trivsamma restauranger serverar grillad fisk och närodlade grönsaker till rimliga priser.” Låter det inte drömmigt?
Paris, kära Paris. Jag var där för 5 år sedan (tror jag det var) och det var verkligen en underbar stad dit jag vill igen. Gärna med min fina kille en vacker dag. En romantisk stad med god mat och mycket sevärdigheter. Passar perfekt att ta som en weekend-semester. Att sitta ute på något av alla caféer med en kaffe & en croissant och bara njuta. Mellan alla matuppehåll finns det gott om shopping, både budget men även mycket lyxiga butiker där man får ögonshoppa. ”Paris är en av Europas mest välbesökta städer med en lång historia och flera väl bevarade byggnadsverk, kyrkor och museer. Staden ligger vackert vid floden Seine med flera parker och öppna fält runtom” står det på Apollo.

”Santorini är en av Greklands mest spektakulära öar, med dramatiska vyer, fina stränder och mängder av vackra byar med de typiskt vitkalkade husen som gjort ön till en av de mest fotograferade i hela Grekland.” Jag har varit i grekland ett antal gånger och det är ett land jag verkligen tycker om. Det finns så mycket att se då det är extremt mycket öar. Vad jag verkligen vill göra där är att båtluffa. Ett av ställen som lockar är santorini… drömmer mig iväg!

Gillar

Kommentarer