En bra start på dagen? Hallongröt

Mat och godsaker

Hallongröt? JA TACK! Min syster är en riktig höjdare på att göra olika frukostar. Varierade frukostar med bra innehåll som man håller sig länge på. Därför tipsar jag er om en som jag testat. En bra start på dagen är en bra frukost som gör att man får energi till dagen. En vit macka med lite ost? Nej tack! Det är inte en stadig frukost. Visst, en helgdag när du är hemma och sedan kan äta något igen efter ett par timmar. Då funkar det kanske. Men ska du till skolan en hel dag, till jobbet eller kanske träna? Då är det viktigt att du går hemifrån med ett stadigt mål i magen.

En frukost behöver inte vara tråkig, vilket många förknippar den med. Ett fat havregrynsgröt kan verkligen vara hur tråkigt som helst men även hur god som helst. Här tänkte jag tipsa om en supergod hallongröt med bra innehåll som håller dig mätt länge.

Du gör en vanlig portion gröt (ca 1dl gryn, 2dl vatten) och sedan häller du bara i hallon efter smak medan du kokar den. När gröten är klar så slår du i ett ägg och rör om ett litet tag. Detta gör att gröten blir mycket fluffigare. Jag toppar sedan gröten med lite jordnötssmör, hallon eller ringlar lite honung på den.

Gillar

Kommentarer