Hampi

Resor

Heeeej alla fina!

Hoppas ni har det super för det har jag. Här i Indien har jag inte hittat något wifi där jag kan blogga, åtminstone inte lägga upp bilder vilket är de roliga. Ellerhur? Inlägg utan bilder är inte min grej.

Från Goa tog vi nattbuss till Hampi. Det var verkligen en upplevelse. Bussen skumpade som aldrig förr och man låg två och två i sovsängar i bussen. Jag och syster delade säg vilket var skönt. Inte så trevligt om man får dela med en främling som Pappa fick göra.. Hahah.. Han fick dela med en liten italienare.

Framme i Hampi tidigt på morgonen möts vi att ett antal tuktuks då alla vill visa vad de har för boende och andra tjänster. Vi blev haffade och åkte till ett boende som var toppen.

Första dagen var vi rätt trötta.. Men ändå åkte vi på en halvdags guide tur. Vi kollade på lite olika tempel och andra föremål i sten. Hampi som vi nu är i, är alltså en stad i sten. Googla gärna! Byggnader är ifrån 1500-talet och byggdes av hinduer. På den tiden levde de ca 1 miljon människor här. Sedan kom muslimerna och förstörde hela staden. På många år var det inga som bodde här men... Nu har människor flyttat hit igen och hela staden har en riktigt intressant historia. Idag lever det ca 2000 personer här och de flesta jobbar med turismen och att hålla koll och sköta alla byggnaderna.

Vissa byggnader är nästan kvar helt och hållet och i bra skick. Dessa byggnader var byggda i islamsk stil därför rev aldrig muslimerna det.

Min absoluta favoritbyggnad här är lotos byggnaden som så himla fin. En vacker dag vill jag gifta mig i en sådan (!!!!!) den var såå himla fin! Tänk att ha bröllopsbilder sen middag och fest där inne! Keep dreaming.

En annan cool byggnad var elefant templet. Här har de 11 bästa elefanterna stått under tiden då människor levde här. På den tiden fans det 3000 elefanter här och nu finns det knappt några..

Hampi var dock som en kokade gryta.. Ca 45 c.. Svetten bara rann från alla. Dag två tog vi oss till ett "vattenfall" där man kunde bada. Vilket var så skönt! Dock är jag inte så förtjust i att bada på "inhemska" ställen då indiska män inte är vana vid att se kvinnor i bikini. De stirrar så mycket vilket är riktigt obekvämt. Jag badade med tröja för att de skulle kolla lite mindre på mig..

Dag tre var en lugn dag då vi bara testade lite nya matställen, läste och väntade ut tiden på att nattbussen tillbaka till Goa skulle gå.

Den värsta natten i mitt liv har passerat.. Alltså denna busstur var förskräcklig. Det var säkert 50 c varmt i bussen och indierna väsnades och höll på hela tiden. Chauffören körde som om han stulit bussen och det var då inga stopp för kiss och mat pause. Vilket det var på diavägen. En gång stannade vi och fick kissa längs vägen.. Det var jag mamma & Sigrid som hade bett dem stanna. Vi drog ner byxorna och skulle kissa medan bussar och bilar som passerade höll på att stanna för att få en skymt av våra rövar. Förstår mig inte på deras tankesätt. Hur intresse kan en röv vara? Lite hud? Upp med byxorna fort och in i bussen igen.

Lång story... Dock en liten del av allt.

Blandade bilder från Hampi. Flera kommer när jag är på svensk mark.

  • Resor

Gillar

Kommentarer