I AM A WOMAN. what´s your superpower?

Tips och tankar

Idag är det inte vilken dag som helst utan det är min dag, min mammas & systers dag, din mamma & systers dag, kanske till och med din dag. Det är internationella kvinnodagen. En dag som uppmärksammar kvinnas styrka och gemenskap, kvinnans rättigheter och åsikter. En väldigt viktig dag som visar att vi kvinnor är tillsammans mot alla jävlar som säger något annat. En dag mot alla som säger att de inte är feminister. Till de som inte fattar vad feminism är. Det vi vill är att skapa ett rättvist samhälle som går ut på lika villkor vare sig du är kvinna, man, vit eller svart.

Kvinnans rättigheter om sin egen kropp, aborträtt, åsikter och kunskap. Frågan om kvinnans rättigheter är hela tiden otroligt relevant då det händer så mycket påhopp i vår värld. Trotts att vi har så otroligt mycket kunskap i Sverige så händer det även här, överallt. Sexuellt ofredande är något du läser om dagligen, kvinnans dåliga lön och om hur männen dominerar på arbetsmarknaden. Jag tänker mycket på detta just nu då jag precis varit i Indien där kvinnosynen är HEMSK. Män höll på att glo ögonen ur sig bara de såg mina fötter kändes de som. Om man skulle bada stod de och glodde precis som om de aldrig sett något liknande. Hur de alltid tilltalade pappa först, gav räkningen till honom även om det alltid var mamma som betalde. Fick även veta hur lite lön kvinnorna fick gentemot männen. Kvinnorna gjorde allt skitjobb där man skulle gå, bära och kämpa lite extra. Kvinnor var aldrig servitörer, bartendrar eller kockar. Nej, de skulle knappt visas bland folket. Överallt var det män. De ända kvinnor fick var att städa, tigga och bära. På vissa ställen behandlades de nästan som hundar. Usch säger jag bara! En annan sak som jag inte kan glömma var när en kille frågade mig om det var min bror och syster som stod brevis mig. Ja sa jag. Då sa han att jag skulle vara glad att jag hade en bror, en kung. Jag svarade, min syster då? Hon är minst vilka viktig. Det är min drottning och mitt allt.. I denna skeva kultur vill man föda killar, att få en dotter är som att öppna en tom kokosnöt.

Som tur var fanns det även guldklimpar till män som verkligen visade hur viktiga deras kvinnor och döttrar var. Hoppas verkligen flera män ser sådant och tar åt sig respekten mot kvinnan.

Det finns bara en sak som kan bekämpa orättvisan och det är kunskap. Världen behöver kunskap om hur viktig kvinnan är. Kunskap om att vi är minst lika bra som alla män, om inte bättre. Vi är bäst <3

Gillar

Kommentarer