Självförtroende

Allmänt

Bra självförtroende eller inte? Att ha ett bra självförtroende är väldigt viktigt för att du ska lyckas med dina mål i livet. Det finns väldigt många som har svårt för att ha ett bra självförtroende och jag tror att alla har varit där någon gång. Du drar i dig själv och du ser bara brister. Du ser de fina i alla andra men aldrig i dig själv. Varför? Du är bra på något och fin för någon! Främst ska du vara det mot dig själv! Det är lätt att glömma. Man behöver inte hela tiden göra andra nöjda, bara man gör sig själv stolt.

Jag kan säga att mitt självförtroende verkligen växt vilket jag bara ser som en fördel. Bara för att du är stolt över att du har ett bra självförtroende så betyder det inte att du inte respekterar andra vilket många tror. Här är lite tips för att öka självförtroendet..

-Tro på dig själv och våga säga att du har bra självförtroende! Bara för att du säger det så skryter du inte, du visar bara att du är en säker person. Detta gör ofta till att man får mer respekt från omgivningen vilket leder till ett högre förtroende till dig själv.

-Ge mycket komplimanger till andra för då får du ofta komplimanger tillbaka vilket är ett bra sätt för ett ökat självförtroende! Kommentera andras bilder och du får fler kommentarer tillbaka. Bete dig som du vill att andra ska bete sig mot dig och respektera andras åsikter även om du inte håller med dem!

-Fokusera på de positiva och hitta en lösning! Om du får negativa tankar i huvudet, fråga dig direkt hur du kan lösa problemet! Detta gör att du direkt öppnar nya dörrar. Ofta så är problemet enklare än vad du tror!

Just nu har GlossyboxByCarolinaGynning ett sammarbete där just självförtroende står i centrum vilket är väldigt bra för det är ett stort problem hos flera unga men även hos äldre!

Gillar

Kommentarer