Thailand 2014 +

Tips och tankar

Koh Lipe- Denna underbara ö blev vårt första stopp och vår personliga favoritÖ. Här fanns lite av allt som man ville ha, Stora som små sträder, inte så mycket människor, sköna bungalows, barer med musik, frukosthak, god mat, lite butiker och underbart vatten! Gud så fint det var. Denna ön är verkligen en ö som jag rekomenderar för både backpackers och andra!

Ko Kradan- Andra stoppet på vår resa! Vi möttes av en underbar lång vit strand, blått vatten och lagom med människor. Stranden var full av hängmattor, rep och gungor. Precis som ett vykort. Dock fanns det inte så mycket att göra på denna fina ö. De hade verken affärer, barer eller annat. Resturangerna var endast de som fanns på hotellen vilket inte hade så bra mat och det var dyrare priser. Här stannade vi en dag mindre än planerat. Att stiga upp sju och lägga sig åtta var väl inte vår grej.. Lite mer liv är bättre! Men väldigt vackert och värt att besöka ett par nätter.

Phi Phi Island- Tredje ön är nog en som de flesta känner igen. En ö full av folk, mycket ungdommar och mycket försäljare av dess olika slag. På kvällarna var det full fart och allt var öppet. Utbudet av mat, bagerier och annat var rätt stort! Vattnet här var ingen höjdare, viken som man badade i gjorde att det blev rätt grumsigt och äckligt. Om man tog en utflyckt var dock vattnet superbra! Även bra snorkling! Denna ön passar er som vill festa eller lägga mer pengar på att göra utflyckter och se saker runt om ön. Här såg vi också de fösta "lösa" aporna.

Aou Nang- Sista stället innan vi åkte till Bangkok. Var här i 6 nätter vilket var alldeles förmycket men vi hade endel dagar över.. Allt gick smidigare än väntat. Här fanns det en lång strand, inte så mysigt och inget fint vatten. Dock kunde man göra endel utflyckter härifrån. Fanns också flera boenden att välja mellan. Bra mat och mycket underhåll! Mycket turister också!

Bangkok- Shoppingens stad! Shoppade ändå inte SÅ mycket. Var rätt trött de sista dagarna och jag ville inte överskrida min budget för mycket. Här fanns det shoppingcenter var du än kollade, var du än gick. Minst åtta våningar fulla med butiker. Mycket indiska resturanger fanns det annars tyckte jag det var ett riktigt dåligt utbud av mat! Sååå lite resturanger eller hak. Bara massa snabbmat.. ush! Tur vi hade en enorm frukostbuffe som vi stod oss på länge. Folket var också väldigt jobbigt. Alla var ute efter pengar och bara man kollade på sin karta skulle någon hjälpa till och ha massa pengar. Annars, en underbar stad! Såå coolt att se allt detta. Jo, juste glömde säga att vi gick på bio ett par dagar här. Extremt stor bio med lyxiga stolar och popcornmenyer...ahh! Värt att besöka, mer än en gång!

Gillar

Kommentarer